Honden

Mogen gewoon gezellig mee komen kamperen mits op de camping (kort)aangelijnd en sociaal gedrag vertonend tegen mensen en andere (huis)dieren.

Weetje, niet iedereen is even enthousiast als wijzelf en onze honden over andere honden. En ja, er zijn ook mensen die niet anti-hond zijn, maar ook (liever) geen hond om zich heen hebben. Hou je hond daarom op je eigen plaats, ook als het rustig op de camping is, gelden dezelfde regels.

Andersom, kom je kamperen en ben je toch wat bang van honden? Weet dan dat ze hier wel welkom zijn. Soms zijn er echter helemaal geen honden. Mocht er al meer gereserveerd staan met hond, dan kan ik dat ook communiceren en kun je zelf keuzes maken. Maar geheel voorkomen is moeilijk.

Ik doe mijn best om (vreemde) honden niet strak langs of bij elkaar te zetten. Vaak gaat dit dan goed. Maar hou er (ook) zelf rekening mee dat onze camping wat kleiner is en er dan soms net even wat  meer prikkels dichterbij zijn, dan je wellicht verwacht. Dus weeg zelf af of je hond(en) op een kleine camping als de onze kunnen gedijen. Is ook afhankelijk van drukte uiteraard.

Een schapennet gebruiken kan en mag, maar niet iedere plek is even geschikt hiervoor. Vraag er gerust even naar bij een reservering. 

Uitlaten kan langs de weg en het bosje aan de overkant mag je in, mits hond aangelijnd. Aan het eind van de Schuurmansweg is een zandpad en hier kun je de hond gerust even lekker laten rennen.

Let op. Langs de boerderijen kan het zijn dat je een erf-hond tegenkomt, vaak zit deze achter een stroomdraad, maar het is beter om daar de hond aan te lijnen. 

 

Onze dames.
Zelf hebben wij twee flatcoated retrievers.

Een bruine (leverkleurige) Benthe van alweer 3jr oud en onze zwarte Sophie van bijna 2 jr. 
Zij zijn allemansvriend en binnen het hek van onze tuin, met vijvertjes kunnen ze uitgebreid spelen en aangehaald worden. Ze vinden mensen en honden geweldig en doen geen vlieg kwaad.

Wil je ze even knuffelen, vraag het gerust. Ook spelen met een andere hond vinden ze heerlijk. Binnen het hekje van onze tuin kan dit veilig. Wel graag als wij erbij zijn. Onze honden mogen niet los op de camping. Héél graag sneaken ze ertussen uit, ook als ze aan de lijn zitten, om knuffeltjes te halen op de oprit en likjes te geven. Ze vinden iedereen gewoon erg leuk ;-) 

Bij het uitlaten wandelt Benthe altijd los langs de weg mee, ze kent hier de weg en blijft bij ons. Maar Sophie heeft jagersinstinct en moet daarom echt aan de lijn.