Honden

Mogen gewoon gezellig mee komen kamperen mits op de camping (kort)aangelijnd en sociaal gedrag vertonend tegen mensen en andere (huis)dieren.

Weetje,
Niet iedereen is even enthousiast als wijzelf en onze honden over andere honden. En ja, er zijn ook mensen die niet anti-hond zijn, maar ook (liever) geen hond om zich heen hebben. Hou je hond daarom aan de lijn en op je eigen plaats, ook als het rustig op de camping is, gelden dezelfde regels. En voor blaffen geldt hetzelfde, spreek je hond aan en corrigeer. 

Andersom,
Kom je kamperen en ben je toch wat bang van honden? Weet dan dat ze hier wel welkom zijn. 

Vaak gaat het goed.
Hou er (ook) zelf rekening mee dat onze camping wat kleiner is en er dan soms net even wat meer prikkels dichterbij zijn, dan je wellicht verwacht. Weeg zelf af of je hond(en) op een kleine camping als de onze kunnen gedijen. Is ook afhankelijk van drukte uiteraard. Meldt dus ook altijd bij je boeking dat je een hond hebt. Heb je een keffer of spontaan bijtertje, dan is dit wellicht niet de meest geweldige plek voor jou, je hond en andere gasten. 

Een schapennet
Mag je NA en in goed overleg op sommige plekken gebruiken, maar het is geen vrijbrief om jezelf een ruimere losloopruimte voor je hond op onze camping toe te eigenen. Hou het voor iedereen gezellig. Het net mag binnen een meter van je voortent staan, maar niet iedere plek is even geschikt hiervoor. Vraag er dus even naar bij aankomst of beter nog bij een reservering. 

Uitlaten 
Kan langs de weg, poept de hond op de gemaaide randen, ruim het even op (= restafval). Het bosje achter het hek aan de overkant mag je in, mits hond aangelijnd. Aan het eind van de Schuurmansweg is een zandpad en hier kun je de hond gerust even lekker vrijuit laten rennen.

Let op.
Langs de boerderijen kan het zijn dat je een erf-hond tegenkomt, vaak zit deze achter een stroomdraad, maar het is soms beter om daar de hond aan te lijnen. 
Losloopterrein hebben we hier niet echt dicht bij onze camping in de buurt, maar er blijkt een landelijke regel te zijn dat de hond buiten de bebouwde kom los mag, mits hij gesocialiseerd is met andere honden en mensen. Pas altijd op met landbouwvoertuigen, deze zijn groot en de chauffeurs rijden soms enthousiast en pittig! En kom je iemand tegen die het loslopen wat minder vindt, lijn je hond(en) dan even aan. 

Het Hemmelerpad
  
Aan het einde van de Schuurmansweg/Grensweg of Veenweg/Boschlaan oversteken en dan loop je een prachtig natuurgebied in. Dit is een uitgestrekt gebied en voortvloeisel uit de kerkenpaden.  

Slingebeek Aan de overkant van de Ruurloseweg (pas op met oversteken je hond zeker aanlijnen) Loopt de Slingebeek met wandel en tevens fietspad aan de ene zijde en grasland-kant aan de andere zijde. Hier is ruimte om je hond los te laten lopen. Mits onder appèl, maar dat geldt denk ik sowieso voor loslopen. 

 

Winterswijk (Woold, Bekendelle, Buskersbos) Ruurlo, Borculo (Lebbenbrugge voormalig losloopgebied met water) Je moet er even een goeie 10km voor rijden. Maar is zeker de moeite van het ontdekken waard.

Losloopgebieden

En wil je met de auto een eindje op pad en een mooi losloopgebied opzoeken in de omgeving, probeer dan gerust eens onderstaande adressen: 

- RUURLO (12km): 
https://www.doggydating.com/hondenlosloopgebied/boswachterij-ruurlo 

- VORDEN (20km):
https://www.doggydating.com/honden-los-op-landgoed-vorden-te-vorden 

- HAAKSBERGEN (25km): 
https://www.doggydating.com/hondenlosloopgebied-wandelroute-buitengebied-haaksbergen

- Doetinchem landgoed Hagen (31km): https://www.doggydating.com/hondenlosloopgebied/landgoed-hagen-kruisbergse-bossen-doetinchem 

- Doetinchem Slangenburg (28km):
https://www.doggydating.com/hondenlosloopgebied/landgoed-slangenburg-doetinchem